Ingrediënten voor een lekkere relatie in 2023

Ingrediënten voor een lekkere relatie in 2023Ingrediënten voor een lekkere relatie in 2023

Vorige week liep ik een beroemde Meester Patissier en Boulanger tegen het lijf en raakte met hem in gesprek.

Ik vond dat zo leuk want ik houd van lekker eten :-) Wat ik nog leuker vond was dat hij zó gepassioneerd over zijn kookkunsten sprak.  Met zoveel liefde geeft hij zijn ambacht vorm, helemaal op zijn eigen manier.  Ik werd nieuwsgierig en wilde hem van alles vragen.

Bij mijn kinderen is "moesjes appeltaart" favoriet. Er mag geen verjaardag voorbijgaan zonder "moesjes appeltaart". Ik greep deze kans dan ook direct om daarover te vertellen. Wij hadden het over welke ingrediënten op welke manier lekker zijn in een appeltaart en ik raakte direct geïnspireerd door wat hij vertelde.

Tijdens  Relatietherapie in mijn praktijk gebruik ik vaak de ingrediënten van een appeltaart als metafoor. Want wanneer twee mensen elkaar liefhebben en samen komen ontstaat er een mix van ingrediënten. De één  komt uit een gezin van herkomst waarin van alles is gebeurd en misschien nog steeds is. De ander komt weer uit een heel ander familie systeem waar waarschijnlijk weer hele andere dingen zijn gebeurd. Al deze gebeurtenissen zijn waardevolle ingrediënten om er samen iets van te bakken.

Zie daar samen maar eens een lekkere appeltaart van te bakken om vervolgens op te dienen aan je kinderen. Want oh wat lijkt het toch makkelijk in het begin. Het deeg kleeft lekker aan elkaar, maar dan blijkt toch dat er iets te veel boter of suiker in zit of dat er scheuren inkomen bij het uitrollen. Dat vraagt om zorgvuldigheid en afwegen. En als het dan uiteindelijk is gelukt zal iedereen ervan smullen. Maar oh wat een klus!

Wat zou het leuk zijn als deze meester patissier/boulanger nog eens een taartje gaat verkopen voor de lekkerste relatie. Ik kan hem in ieder geval wat tips geven over goede ingrediënten!

Meer weten? Ingrediënten voor een lekkere Relatie in 2023