Over Buro van de Panne

Over Buro van de Panne

  • Geregistreerd bij de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden
  • Jeugd- en gezinsprofessional
  • Stichting HBO Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
  • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
  • SCAG (De geschillencommissie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg)
  • TCZ (Tuchtcolleges voor de complementaire zorg)
  • AGB code zorgverlener
  • AGB code praktijk

In deze vreemde tijden is het niet gek dat je niet meer lekker in je vel zit. Alles wordt steeds meer prestatiegericht, waardoor je jouw persoonlijke kracht begint te verliezen. Dit kan zich uiten in jouw werk, thuissituatie of zelfs persoonlijke relaties. 


Buro van de Panne richt zich vooral op Leidinggevenden in Zakelijke Organisaties, Relaties en Gezinnen. Wanneer je merkt dat de symptomen zich opstapelen en je amper nog aan je eigen leven toekomt dan ben je aan het “over”leven. Wij helpen je in deze situaties om weer in je persoonlijke kracht te komen, zodat je in het leven weer beter gaat functioneren.

Over Yvonne

Ik ben Yvonne van de Panne, moeder van drie geweldige kinderen. In mijn vrije tijd, klus ik graag. Ik vind het heerlijk ontspannend om met mijn handen bezig te zijn en tegelijkertijd maak ik hiermee mijn hoofd leeg. Verder kun je mij vinden aan het water, op de fiets of in de bergen. Samen met mijn partner en onze honden zoeken wij graag de natuur op.

Het ontstaan van mijn faalangst

Als jongste dochter groeide ik op in een gezin van 4 meisjes. Ik had altijd een lach op mijn gezicht. Op school had ik genoeg vriendinnetjes, maar leren vond ik een drama. Ik werkte hard, maar kreeg niet meer dan zesjes. Daardoor voelde ik mij onzeker en kwam ik niet uit de verf. Toch wist ik dat er meer in mij zat. Ik kon situaties goed inschatten, kon goed aanvoelen hoe iemand zich voelde of wat hij nodig had. Ik zag hier alleen de waarde nog niet van in. Ik cijferde mijzelf weg en tegelijkertijd had ik behoefte om succesvol te zijn. Maar ik had geen idee hoe?


Ik deed van alles om maar serieus genomen te worden door de mensen om me heen, startte steeds weer een andere opleiding en bleef studeren naast mijn werk. Maar het was nooit goed genoeg. 

 

Tijdens één van mijn ontwikkeltrajecten ontdekte ik dat ik de maatstaven van anderen aan het naleven was. Tegelijkertijd realiseerde ik mij ook dat dat niet haalbaar is. Ik ging inzien hoe oude vastgeroeste patronen mij in de weg zaten en mij ervan weerhielden om me verder te ontwikkelen. Hierdoor deed ik niet het werk dat écht bij mij paste, kreeg ik relatieproblemen en was ik niet het voorbeeld voor mijn kinderen dat ik wilde zijn. Ik moest weer terug naar waar ik mijzelf was verloren. 


Met vallen en opstaan leerde ik om alle antwoorden bij mijzelf te vinden en mijn eigen pad te bewandelen. 

Van het bedrijfsleven naar kindertherapie

Mijn carrière begon in het bedrijfsleven. Ik werkte in diverse organisaties op verschillende afdelingen, en kwam hierdoor een variatie aan persoonlijkheden tegen met verschillende gebruiksaanwijzingen. Iedere afdeling had zijn eigen cultuur en ik ontdekte ook dat daar specifiek gedrag bij hoorde. Ik zag hoe anders mensen konden reageren wanneer zij onder druk stonden dan wanneer ze lekker in hun vel zaten. Hier wilde ik meer over weten. Dat deed ik door mij te verdiepen in de ontwikkelingspsychologie. 


Ik leerde dat er achter ieder mens een groot verhaal schuilgaat. Dat het gedrag er niet voor niets was. Ik gooide het roer om en ging kindertherapie studeren. Zo kon ik alles leren over de achtergrond van overlevingsstrategieën én kon ik het werk gaan doen, wat ik echt leuk vond: mensen laten groeien!


In het werken met kinderen merkte ik hoe belangrijk het was dat ik de ouders daarbij betrok. Zo konden zij hun kind verder helpen en vielen de kinderen niet terug in oud gedrag. Tegelijkertijd viel het mij op dat de dynamieken die ik in het gezin zag verrassend veel leken op wat ik had gezien op de werkvloer. Een mooi voorbeeld hiervan vind ik de rol van het management in organisaties. Misschien herken je het wel. Sterk management zorgt voor rustige medewerkers. Zoals sterk ouderschap zorgt voor rustige kinderen. 

Mijn missie

En nu is de cirkel weer rond. Ik gebruik al mijn ervaring in het bedrijfsleven om jou en je organisatie te stimuleren in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast blijf ik 

heel graag werken met relaties, omdat het naast je werk ook fijn is om happy te zijn met je partner thuis.

 

Ontzettend dankbaar ben ik voor de mensen die op mijn pad zijn gekomen. Mensen die mij tot steun zijn geweest, maar ook de mensen waarvan ik lessen mocht leren, hoe pijnlijk die soms ook waren. Het is de basis geworden van waaruit ik mijn werk vorm ben gaan geven: jou helpen je eigen identiteit te ontwikkelen en te groeien.

Samen met Yvonne geeft John de training faal- en straalangst

John van Rennes

John van Rennes geeft al bijna 10 jaar les in het bewegingsonderwijs op een middelbare school. Daarvoor lange tijd in het speciaal onderwijs. Hij begeleidt jongeren met faalangst, presentatieangst, examenvrees en persoonlijke ontwikkelingsvragen. Ook geeft hij workshops aan ouders en leerlingen in het examenjaar over o.a. examenvrees.  Via het speciaal onderwijs en psychomotorische therapie en diverse systeemgerichte opleidingen heeft hij zijn weg gevonden naar coaching en systemische werken. Als bewegingsdocent beweegt hij zelf ook nog heel veel en gaat zijn liefde uit naar bergbeklimmen, hardlopen en mountainbiken. Ook hierin heeft  hij zijn hart kunnen leggen in het geven van trainingen als bergsport instructeur bij de Nederlandse klim en bergsport vereniging.Ontdek wat faalangst is en hoe dit invloed heeft op jouw onzekerheid en succes.