Over Buro van de Panne

Over Buro van de Panne

  • Geregistreerd bij de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden
  • Jeugd- en gezinsprofessional
  • Stichting HBO Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
  • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
  • SCAG (De geschillencommissie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg)
  • TCZ (Tuchtcolleges voor de complementaire zorg)
  • AGB code zorgverlener
  • AGB code praktijk

Heb je het gevoel dat je vastloopt? Dat je energie wegvloeit en je niet meer de impact maakt die je zou willen? Het kan uitdagend zijn om alles in balans te houden, zeker wanneer de druk toeneemt. Maar het is mogelijk om weer regie te nemen, je kracht te hervinden en met vertrouwen vooruit te gaan.


Bij Buro van de Panne ondersteun ik leidinggevenden, professionals én leerkrachten die zich willen ontwikkelen binnen hun werkcontext en hun persoonlijke kracht willen versterken.


Mijn visie

Goed leiderschap begint bij dezelfde principes die thuis een stevige basis vormen in het dagelijks leven: verantwoordelijkheid, verbinding en duidelijkheid. Deze kwaliteiten zijn niet alleen essentieel op de werkvloer, maar ook onmisbaar in onderwijs en persoonlijke relaties.


Wat ik doe

Ik begeleid leiders, professionals en leerkrachten bij het versterken en toepassen van principes die bijdragen aan duurzame groei, zowel in hun professionele als persoonlijke leven. Door te focussen op jouw unieke kracht en mogelijkheden, werken we samen aan het versterken van jouw team of klas én jouw eigen ontwikkeling.

Of je nu behoefte hebt aan strategisch HR-advies, leiderschapscoaching, ondersteuning bij organisatieverandering, het versterken van teamontwikkeling, of het verbeteren van professionele en persoonlijke relaties, ik help je om een nieuwe balans te creëren.


Samen werken we aan het hervinden van energie en focus, zodat jij en jouw organisatie weer met vertrouwen en plezier kunnen functioneren. Dit leidt tot een soepel draaiende organisatie, een betere sfeer en prettig en effectief samenwerken binnen het team of de klas.



Over Yvonne

Ik ben Yvonne van de Panne, moeder van drie geweldige kinderen. In mijn vrije tijd vind ik ontspanning in klussen; met mijn handen bezig zijn helpt me mijn hoofd leeg te maken. Daarnaast ben ik graag buiten: je vindt me aan het water, op de fiets, in de bossen of in de bergen. Samen met mijn man en onze honden geniet ik volop van de natuur.

Het ontstaan van mijn faalangst

Als jongste dochter groeide ik op in een gezin van 4 meisjes. Ik had altijd een lach op mijn gezicht. Op school had ik genoeg vriendinnetjes, maar leren vond ik een drama. Ik werkte hard, maar kreeg niet meer dan zesjes. Daardoor voelde ik mij onzeker en kwam ik niet uit de verf. Toch wist ik dat er meer in mij zat. Ik kon situaties goed inschatten, kon goed aanvoelen hoe iemand zich voelde of wat hij nodig had. Ik zag hier alleen de waarde nog niet van in. Ik cijferde mijzelf weg en tegelijkertijd had ik behoefte om succesvol te zijn. Maar ik had geen idee hoe?


Ik deed van alles om maar serieus genomen te worden door de mensen om me heen, startte steeds weer een andere opleiding en bleef studeren naast mijn werk. Maar het was nooit goed genoeg. 

 

Tijdens één van mijn ontwikkeltrajecten ontdekte ik dat ik de maatstaven van anderen aan het naleven was. Tegelijkertijd realiseerde ik mij ook dat dat niet haalbaar is. Ik ging inzien hoe oude vastgeroeste patronen mij in de weg zaten en mij ervan weerhielden om me verder te ontwikkelen. Hierdoor deed ik niet het werk dat écht bij mij paste, kreeg ik relatieproblemen en was ik niet het voorbeeld voor mijn kinderen dat ik wilde zijn. Ik moest weer terug naar waar ik mijzelf was verloren. 


Met vallen en opstaan leerde ik om alle antwoorden bij mijzelf te vinden en mijn eigen pad te bewandelen. 

Van het bedrijfsleven naar kindertherapie

Mijn carrière begon in het bedrijfsleven. Ik werkte in diverse organisaties op verschillende afdelingen, en kwam hierdoor een variatie aan persoonlijkheden tegen met verschillende gebruiksaanwijzingen. Iedere afdeling had zijn eigen cultuur en ik ontdekte ook dat daar specifiek gedrag bij hoorde. Ik zag hoe anders mensen konden reageren wanneer zij onder druk stonden dan wanneer ze lekker in hun vel zaten. Hier wilde ik meer over weten. Dat deed ik door mij te verdiepen in de ontwikkelingspsychologie. 


Ik leerde dat er achter ieder mens een groot verhaal schuilgaat. Dat het gedrag er niet voor niets was. Ik gooide het roer om en ging kindertherapie studeren. Zo kon ik alles leren over de achtergrond van overlevingsstrategieën én kon ik het werk gaan doen, wat ik echt leuk vond: mensen laten groeien!


In het werken met kinderen merkte ik hoe belangrijk het was dat ik de ouders daarbij betrok. Zo konden zij hun kind verder helpen en vielen de kinderen niet terug in oud gedrag. Tegelijkertijd viel het mij op dat de dynamieken die ik in het gezin zag verrassend veel leken op wat ik had gezien op de werkvloer. Een mooi voorbeeld hiervan vind ik de rol van het management in organisaties. Misschien herken je het wel. Sterk management zorgt voor rustige medewerkers. Zoals sterk ouderschap zorgt voor rustige kinderen. 

Mijn missie

En nu is de cirkel weer rond. Ik gebruik al mijn ervaring in het bedrijfsleven om jou en je organisatie te stimuleren in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast blijf ik 

heel graag werken met relaties, omdat het naast je werk ook fijn is om happy te zijn met je partner thuis.

 

Ontzettend dankbaar ben ik voor de mensen die op mijn pad zijn gekomen. Mensen die mij tot steun zijn geweest, maar ook de mensen waarvan ik lessen mocht leren, hoe pijnlijk die soms ook waren. Het is de basis geworden van waaruit ik mijn werk vorm ben gaan geven: jou helpen je eigen identiteit te ontwikkelen en te groeien.

Samen met Yvonne geeft John de training faal- en straalangst

John van Rennes

John van Rennes geeft al bijna 10 jaar les in het bewegingsonderwijs op een middelbare school. Daarvoor lange tijd in het speciaal onderwijs. Hij begeleidt jongeren met faalangst, presentatieangst, examenvrees en persoonlijke ontwikkelingsvragen. Ook geeft hij workshops aan ouders en leerlingen in het examenjaar over o.a. examenvrees.  Via het speciaal onderwijs en psychomotorische therapie en diverse systeemgerichte opleidingen heeft hij zijn weg gevonden naar coaching en systemische werken. Als bewegingsdocent beweegt hij zelf ook nog heel veel en gaat zijn liefde uit naar bergbeklimmen, hardlopen en mountainbiken. Ook hierin heeft  hij zijn hart kunnen leggen in het geven van trainingen als bergsport instructeur bij de Nederlandse klim en bergsport vereniging.



Ontdek wat faalangst is en hoe dit invloed heeft op jouw onzekerheid en succes.