identiteitsontwikkeling, gezin, relatietherapie, organisatie ontwikkeling

Over Yvonne

Spontaan

Open boek en positief ingesteld             

Betrokken

Sterke intuïtie en empathie        

Sportief

Gek op watersport                        

Persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen gezinnen & organisaties

 Ik ben Yvonne van de Panne, moeder van drie geweldige kinderen. Als je mij vraagt wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd, dan is dat klussen aan onze boot. Ik vind dat heerlijk ontspannend en tegelijkertijd maakt het mijn hoofd leeg. In de mooie zomermaanden vind ik het leuk om te varen. Ook fiets ik en maak ik wandelingen met mijn partner en onze hond Sam. In de winter ski ik graag. De jaarlijkse wintersport met mijn kinderen is inmiddels traditie geworden. 


Vrolijk maar onzeker

Als jongste dochter in een gezin van vier meisjes groeide ik op als een vrolijk meisje. Ik had altijd een lach op mijn gezicht. Op school had ik genoeg vriendinnetjes maar leren vond ik een drama. Ik werkte hard, maar kreeg niet meer dan zesjes. Daardoor voelde ik mij onzeker en kwam ik niet uit de verf. Toch wist ik dat er meer in mij zat. 

Ik cijferde mijzelf weg en tegelijkertijd had ik behoefte om succesvol te zijn. Maar ik had geen idee hoe ik dat kon bereiken.


Ik deed van alles om maar serieus genomen te worden door de mensen om me heen. Startte steeds weer een andere opleiding en bleef studeren naast mijn werk. Maar het was nooit goed genoeg. 

 

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens een van mijn ontwikkeltrajecten ontdekte ik dat ik de maatstaven van anderen aan het naleven was. Toen realiseerde ik me ook dat dat niet haalbaar is. Ik ging inzien hoe oude vastgeroeste patronen mij in de weg zaten, mij ervan weerhielden om me verder te ontwikkelen. Dat ik hierdoor niet het werk deed dat echt bij mij paste, relatieproblemen kreeg en niet het voorbeeld was dat ik voor mijn kinderen wilde zijn. 

Ik moest weer terug naar waar ik mijzelf was verloren. 

Met vallen en opstaan leerde ik om alle antwoorden bij mijzelf te vinden en mijn eigen pad te bewandelen. 


Fascinatie voor mensen

Mijn carrière begon in het bedrijfsleven. Ik werkte in diverse organisaties op verschillende afdelingen, kwam dus een variatie aan persoonlijkheden tegen met verschillende gebruiksaanwijzingen. Iedere afdeling had zijn eigen cultuur en ik ontdekte ook dat daar specifiek gedrag bij hoorde. 

Ik zag hoe anders mensen konden reageren wanneer zij onder druk stonden dan wanneer ze lekker in hun vel zaten. Hier wilde ik meer over weten. Dat deed ik door mij te verdiepen in de ontwikkelingspsychologie. 

Ik leerde dat er achter ieder mens een groot verhaal schuilgaat. Dat iemand niet voor niets bepaald gedrag vertoont, maar dat dat vaak voortkomt uit overlevingsgedrag van vroeger. Gedrag dat ooit effectief was, maar in het volwassen leven vaak zorgt voor problemen. Ik gooide het roer om en ging kindertherapie studeren. Zo kon ik hier alles over leren én ik kon het werk gaan doen, wat ik echt leuk vond: mensen laten groeien!


Overeenkomst gezin en organisaties 

In het werken met kinderen merkte ik hoe belangrijk het was dat ik de ouders daarbij betrok. Zo konden zij hun kind verder helpen en vielen de kinderen niet terug in oud gedrag. Tegelijkertijd viel het mij op dat de dynamieken die ik in het gezin zag verrassend veel leken op wat ik had gezien op de werkvloer.

Een mooi voorbeeld hiervan vind ik de rol van het management in organisaties. Misschien herken je het wel. Sterk management zorgt voor rustige medewerkers. Zoals sterk ouderschap zorgt voor rustige kinderen. 


Cirkel rond

En nu is de cirkel weer rond. Ik gebruik al mijn ervaring in het bedrijfsleven om jou en je organisatie te stimuleren in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast blijf ik 

heel graag werken met koppels en gezinnen. Je gezinsleven is tenslotte de broedplaats vanwaar je uit kunt groeien tot je eigen unieke ik. 

 

Ontzettend dankbaar ben ik de mensen die op mijn pad zijn gekomen. Mensen die mij tot steun zijn geweest, maar ook de mensen waarvan ik lessen mocht leren, hoe pijnlijk die soms ook waren. Het is de basis geworden vanwaaruit ik mijn werk vorm ben gaan geven. Jou helpen je eigen identiteit te ontwikkelen en te groeien.

 

Yvonne van de Panne

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wow !

Jij -en jij alleen- hebt mijn ziel in beweging gekregen

Jamila

Geleerd om naar onszelf en de ander te kijken

Yvonne is een gedreven, positieve en energieke vrouw. Wij hebben geleerd om naar onszelf en de ander te kijken. 

Getty

Ik heb mijzelf weer teruggevonden

Via Diabeter ben ik terecht gekomen bij Yvonne. Na jarenlange strijd te hebben gevoerd, waarbij ik mijzelf helemaal verloor, heb ik mijzelf via Yvonne weer helemaal teruggevonden! Eindelijk weer mijn zelfvertrouwen en angsten overwonnen na al die zware jaren! Ik ben je eeuwig dankbaar!

Sherayza

Partners

Yvonne v.d. Panne

Eigenaar

John van Rennes

Co-trainer

Jack Burema

Advocaat

Corné van Erkelens

Registeraccountant

Dit doen wij voor jou

Werk

Coachen medewerkers & organisatie

Relatie

Relatietherapie

Gezin

Kinder- en gezinstherapie