Links

Op deze pagina belangrijke links.

Beroepsvereniging van Integraal Therapeuten

De Vereniging van Integraal Therapeuten is een beroepsvereniging van gekwalificeerde therapeuten die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg. Ze zijn op minimaal HBO niveau professioneel geschoold en hebben daarnaast zelf een ontwikkelingsproces doorgemaakt. De therapeuten hebben in hun werk zowel aandacht voor de geestelijke, als voor de lichamelijke en spirituele dimensie van hun cliënt. Wanneer dat nodig is verwijst de VIT-therapeut door naar andere beroepsbeoefenaars, of werkt hiermee samen. Dat kunnen reguliere en niet-reguliere hulpverleners zijn.

Verschillende disciplines Bij de VIT zijn therapeuten uit verschillende disciplines aangesloten, zoals integratief kindertherapeuten, integratief psychotherapeuten, hypnotherapeuten, psycho-energetisch therapeuten zoals parapsychotherapeuten en healers, en psycho-oncologische therapeuten. U vindt er therapeuten voor kinderen en voor volwassenen. Ook zijn sinds kort coaches aangesloten bij de VIT.

Kwaliteit van therapeuten Voordat iemand lid kan worden van de VIT moet aan de toelatingseisen zijn voldaan. Deze eisen zijn dat iemand een vooropleiding op minimaal Hbo-niveau heeft gevolgd en dat de therapeut of coach voor het vak dat hij of zij uitoefent een door de VIT erkende opleiding met een diploma heeft afgerond. Daarnaast wordt met iedere kandidaat een toelatingsgesprek gevoerd.
Twee opeenvolgende jaren kreeg de VIT op basis van onderzoek een 9,4 van de Consumentenbond. Op basis van het onderzoek in 2005 werd de VIT ingedeeld bij de voorlopers inzake de kwaliteit van de vereniging. Zie verder: www.vit-therapeuten.nl

Meer informatie over Integratieve Kindertherapie is te vinden bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie

Meer informatie over familie- en organisatie-opstellingen kunt u vinden op www.jahnu.nl

Meer informatie over “ik leer anders” is te vinden op www.ikleeranders.nl

Ik werk samen met:

Nature Consulting

Nature Consulting

 

 

 

 

Kindertherapie Nijmegen

Kindertherapie Nijmegen

 

 

 

 

 

 

kidsflower

Kidsflower

Kidsflower


Adres & informatie

06-25 45 53 08
Elke ochtend tussen 8.30 uur en 9.00 uur telefonisch spreekuur